Питання що обрати — оригінал чи замінник, вже так часто вісвітлювалося, що навіть важко вже винайти нові аргументи. У підсумку все одно перемагає власницй розсуд і універсальної відповіді тут бути не може. Але, у той самий час, проти оригінальніх колодок висловлюють багато антитез. Як наслідок, пересічний водій вже поглядає на ОЕ розхідники, як на абсолютне зло. А чи мають підгрунтя ці блукаючі інтернет-тези чи може варто розібратися у суті? Щоб не мусолити ті самі аргументи — просто перейдемо до міфів та їх виркиттів.
1. На шо купляти оригінальні гальмівні колодки, якщо можна дешевше замовити компоненти з цієї ж фабрикі, але під власним брендом? Що в цій тезі правда? Відверто — нічого. Але щоб розібратися у цьому питанні —  давайте розберемо принцип кооперації автобренда з виробником «оригіналу». Інженери марки, при розробці нової моделі, створюють проєкт гальмівної системи до неї, включаючи фрикційний склад колодки: компоненти, ресурс, коефіцієнт тертя, стійкість до навантажень тощо. Це досить об’ємне технічне завдання, яке враховує динамічні характеристики моделі, вагу та інші параметри. Можливо ви стикалися з ситуацією, коли бачите візуально одні й ті ж колодки, але вони мають різні оригинальні номери, і до того ж можуть відрізнятися у ціні у 1,5-2 рази? Але перша, наприклад, призначена до BMW 5-ї моделі, а друга — до 7-ї?  Як ні дивно,  ці колодки не є на 100% взаємозамінні, бо склад у них може бути дещо різний. Це перше.
Друге. Далі автобренд передає це технічне завдання до фабрики-виробника, який і починає виробляти оригінал, в упаковці з логотипом марки. І в цьому місці пересічний автовласник може спитати: тоді ж фабрика, маючи ТЗ, може почати виробництво гальмівних колодок тих самих властивостей, але вже під своїм брендом? Не може. В жодному разі. Технічне завдання — формула, склад, техничні особливості — є власністю автомарки. Відтворення цього продукту загрожує фабриці не тільки гігантськими штрафами, але що важніше — втратою репутації і, напевно, анулюванням усіх майбутніх контрактів. Тому жоден виробник не буде йти на подібні ризики. А з цього випливає факт: гальмівні колодки під власним брендом фабрики будуть завжди відрізнятися від оригіналу, виробленого на цьому ж заводі. І цей факт не підлягає сумніву.
2. Ціна на оригінальні гальмівні колодки завищена. З цим, щиро кажучи, можно погодитися. Дійсно, часто ціна на оригінальні гальмівні колодки є значно вищою, ніж середня по ринку замінників. Але ж давайте складемо 2 плюс 2: властивості оригіналу є неповторними для вашої моделі авто. А відсутність конкуренции дає право маніпулувяти ціною на свій розсуд. Тому тут вже як є)
3. Де купити справжні оригінальні колодки? Маркетологі автомарки намагаються продавати ОЕ запчастини виключно через мережу дилерів та авторизовані СТО. Але ціна, при цьому, і справді буде досить високою. Натомість сьогодні ви можете купити оригінальні колодки і диски також і в спеціализованих інтернет-магазинах, і це точно буде більш доступна опція.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here